Aula

Aula

Het afscheid in de aula

De aula op Oud-Kralingen straalt rust en geborgenheid uit. In de aula is gelegenheid tot het houden van een afscheidsdienst met ca. 90 aanwezigen (uitbreidbaar tot 120). In principe heeft u voor een uitvaartplechtigheid de aula een uur ter beschikking. Indien u de afscheidsdienst in de aula wilt houden en/of veel belang­stelling en sprekers verwacht, kunt u de aula tijdig tevoren voor langere tijd reserveren. Voor een afscheid in de aula worden de kosten in het uitvoeringsbesluit genoemd.

In de aula kan naar de wens van de overledene of nabestaande muziek beluisterd worden. Het gebruik van eigen cd’s is mogelijk. Wel dienen de eigen cd’s minimaal 24 uur voor aanvang van de plechtigheid op de begraafplaats aanwezig te zijn, zodat tijdig eventuele storingen uitgesloten kunnen worden. Tevens bestaat de mogelijkheid een cd of bandopname van de plechtigheid te laten maken. De kosten hiervoor worden in het uitvoeringsbesluit genoemd.

In de aula is een orgel aanwezig. Het orgel wordt in principe bespeeld door de vaste organisten van de begraafplaats. In overleg met de betreffende organist kan naar wens van de overledene of nabestaande muziekstukken worden gespeeld.

Familiekamer

Voor de plechtigheid in de aula kunnen de naaste familie en andere genodigden van de overledene afzonderlijk in de familiekamer worden ontvangen. De overige belangstellenden worden eventueel in de ontvangstruimte of  in aula ontvangen.

Na de plechtigheid

Na afloop van de plechtigheid kunnen de familie en belang­stellenden zich in de ontvangstruimte naast de aula verzamelen. Hier bestaat de gelegenheid voor condoleren en kan naar gelang de wensen een uitgebreid cateringsassortiment worden verzorgd. De diverse cateringsmogelijkheden zijn bekend bij de uitvaart­onderneming van uw keuze.

De ontvangstruimte staat gedurende één uur ter beschikking maar kan ook langer gereserveerd worden.