Blog

Geen categorie

Melding van kappen van populieren

Er zullen – vanaf medio februari 2019 – zes zieke populieren gekapt worden op de Begraafplaats Oud-Kralingen. De populieren bevinden zich aan de noordkant (twee bomen) en op de begraafplaats (vier bomen).

 

De werkzaamheden zullen volgens planning een week in beslag gaan nemen.

 

De gemeente heeft de vergunning verleend voor het kappen van de populieren. Dit, mede op basis van de door de Begraafplaats Oud-Kralingen ingewonnen (externe) adviezen.

 

 

 

 

Bestuur Hervormd (Protestants) Kralingen

 

Berichten van de beheerder

Open monumentendag 2018

Open monumentendag 2018

Op zaterdag 8 september 10.00 – 17.00 uur en zondag 9 september 10.00 – 17.00 uur is het Mausoleum voor bezichtiging opengesteld. In het kader van het Religieuze erfgoed is dit Rijksmonument te bezoeken. In de brochure van de Open Monumentendag is de volgende tekst over het Mausoleum opgenomen:

Bij een mausoleum denk je niet direct aan urnen. Eerder aan een graf, kist of sarcofaag met daarin een stoffelijk overschot, en dan meestal van een historisch persoon. Toch is de betekenis van mausoleum breder, en heeft het ook betrekking op het bewaren van urnen en as (resten). Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden in het oude Kralingen, ooit een veendorp en nu bekend als de welgestelde wijk van Rotterdam. Het mausoleum is in 1911 gebouwd en is recent gerestaureerd tot een columbarium. In een heel verrassende setting: historisch én modern! Dat laatste heeft betrekking op de vernieuwde inrichting van de kelderverdieping door architect Norman Langelaan, die ook leiding gaf aan het restauratieproces.

 

Type Religieus erfgoed
Subtype Uitvaartcentrum
Status Rijksmonument
Oorspronkelijke functie grafkapel familie Pieter Kruijff Bartholmeus Zn.
Huidige functie columbarium
Architect onbekend
Bouwperiode 1912
Berichten van de beheerder

Ruimen algemene graven

HET COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS MAAKT BEKEND

DAT DE ALGEMENE GRAVEN IN VAK O – NUMMERS 1 T/M 410 VANAF NOVEMBER 2018 GERUIMD KUNNEN GAAN WORDEN.

BEKENDMAKING 1 NOVEMBER 2017. NADERE INFO BIJ DE BEHEERDER.